Bespovratna sredstva za projekte nerazvijenih opština

Bez autora
Feb 01 2012

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije i direktor Kancelarije za razvoj nedovoljno razvijenih područja Sulejman Ugljanin izjavio je danas u Rači da je neophodno definisati prioritetne projekte lokalnog ili regionalnog karatera koji će najbrže dati rezultate na planu razvoja nerazvijenih opština. Ugljanin je nakon sastanka sa predsednicima opština Rača, Aleksinac, Varvarin, Ražanj, Rekovac, Knić i Svilajnac naveo da bi u naredna četiri meseca trebalo da budu objavljena dva javna konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za prioritetne projekte nerazvijenih opština. Kancelarija za razvoj nedovoljno razvijenih područja finansira izradu urbanističko-planskih akata, katastarske dokumentacije ili projektne dokumentacije za konkretne projekte. To je preduslov svakog finansiranja i svih investicija u ovim opštinama, pri čemu se na osnovu tih dokumenata dalje obezbeđuju sredstva za projekte. Opština Rača je dobila milion dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za glavnu ulicu. Na osnovu tog projekta, Rača je dobila 40 miliona dinara iz Nacionalnog investicionog plana i sada je završena prva faza tog projekta.

Bespovratna sredstva za projekte nerazvijenih opštinaMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije i direktor Kancelarije za razvoj nedovoljno razvijenih područja Sulejman Ugljanin izjavio je danas u Rači da je neophodno definisati prioritetne projekte lokalnog ili regionalnog karatera koji će najbrže dati rezultate na planu razvoja nerazvijenih opština.

Ugljanin je nakon sastanka sa predsednicima opština Rača, Aleksinac, Varvarin, Ražanj, Rekovac, Knić i Svilajnac naveo da bi u naredna četiri meseca trebalo da budu objavljena dva javna konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za prioritetne projekte nerazvijenih opština.

Kancelarija za razvoj nedovoljno razvijenih područja finansira izradu urbanističko-planskih akata, katastarske dokumentacije ili projektne dokumentacije za konkretne projekte. To je preduslov svakog finansiranja i svih investicija u ovim opštinama, pri čemu se na osnovu tih dokumenata dalje obezbeđuju sredstva za projekte.

Opština Rača je dobila milion dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za glavnu ulicu. Na osnovu tog projekta, Rača je dobila 40 miliona dinara iz Nacionalnog investicionog plana i sada je završena prva faza tog projekta. Ova opština će konkurisati i za projektno-tehničku dokumentaciju za projekat vodosnabdevanja, kao i za izradu katastarskih knjiga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik